Saturday, June 12, 2010

Compleanni di maggio, che bontà!

Quest'anno l'estate si fa desiderare un bel po', ma alla fine ce la facciamo ad arrivare a fine maggio ed eccoci a festeggiare ben due compleanni: Elisa il 24 e Leo il 31, bello, no?
E così ho approfittato per provare ancora una volta le crostate alla crema e frutta fresca. Purtroppo alla fine ero un "pochino" stanca e soprattutto il pubblico non aveva pazienza (:-), quindi l'unica foto in archivio è questa, completa delle mie 2 manine:
 
Greu mai vine vara anul ăsta, zău! Dar in fine, ajungem şi la sfârşitul lui mai având nu unul, ci doi sărbătoriţi: Elisa (in 24) şi Leo (in 31)! Aşa că asta e, musai să facem prăjituri! Şi deci urmând întocmai cererile sărbătoriţilor, ia uitaţi aici un exemplu de tartă cu fructe proaspete! Din păcate cand le-am terminat eram cam "leşinată", plus că cei din public nu prea aveau răbdare, aşa că singura poză disponibilă este asta: "hai rapid, fă-i o poza pe balcon!" :-) Dar sper că oricum, ideea aţi prins-o: aluat de tartă (in italiană pasta frolla), cremă galbenă (sau crema pasticcera in italiana, seamănă cu cea de la cremes) si fructe proaspete. Pasta frolla si crema pasticcera sunt două elemente clasice in bucătaria italiana, eu am folosit reţetele lui Luca Montersino, pe care il recomand tuturor, pentru "transparenţa" si precizia explicaţiilor (vezi blogul Peccati di Gola).
Poftă buna, deci, vă salut din nou, sperând să revin pe blog ceva mai des in viitor!

Bibbidi bobbidi bu'!

Ed ecco fatti anche i bomboloni... con l'aiuto della Fata Smemorina, certamente! :-)


Şi uite-aşa am făcut şi gogoşi... cu ajutorul zânei bune, bineînţeles!
Pentru cine nu e obişnuit să vadă gogoşile mâncate cu crema... ei să ştiţi că am gustat şi eu şi trebuie să recunosc că e o combinaţie foaaarte gustoasă (şi foarte calorică, se inţelege de la sine)!