Sunday, January 10, 2010

Dolcetti al cocco


L'ennesimo tentativo di trovare un dolce che piaccia ad Emma: un dolce che faceva mia mamma quando ero piccola! Così questo weekend ho fatto questi cubetti al cocco, dolcissimi... come diceva una mia amica: a prova di diabete!
Risultato? Come al solito, la risposta di Emma è stata "così-così".... meno male c'è l'altro mio angioletto, Elisa, che lo mangia con due mani!
Ultima încercare de a găsi o prăjitură care să-i placă și Emmei: o prăjitură pe care o făcea Mami când eram mică! Şi uite-aşa, in week-end-ul ăsta am facut cubulețele astea cu nucă de cocos, foarte dulci, de altfel.
Cu ce rezultat? Ca de obicei, Emma mi-a zis "aşa şi aşa"... Noroc cu şmecheruţa de Elisa, care nu-şi dădea rând să bage in guriţă!


Per la torta:

2 uova

50 g burro
250 g zucchero
250 ml latte
250g farina
1 cucc olio
1/2 bustina lievito

Sbattere le uova con lo zucchero finché l'impasto non diventa chiaro e spumoso. Aggiungete il burro ammorbidito (non sciolto) e mescolate. Sciogliete il lievito nel latte e mescolatelo all'impasto. Aggiugete l'olio, un cucchiaio alla volta e alla fine la farina.

Infornate a 180°C per 20 min, poi lasciatela raffreddare prima di tagliarla a cubetti.

Per la glassa:
250 g zucchero
200 g burro
5 cucc latte
2 cucc cacao magro

Mettete a bollire tutti gli ingredienti finché lo sciroppo non diventa bello denso (una decina di minuti). Inzuppate i cubetti nello sciroppo di cioccolato e poi passateli nella noce di cocco grattugiata.

3 comments:

  1. Felicitari pentru blog!!! Pentru ideea in sine si pentru ca reusesti sa faci atatea lucruri... A propos, prajitura cu nuca de cocos e preferata mea si m-as bucura daca imi dai si mie reteta...

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  2. Cum adica "dolcetti/cubetti al cocco"? Negrese toata ziua, nu? Nu cred ca e politic incorect. In orice caz, le voi incerca... Reteta de tort diplomat probabil ca nu ai pus-o ca n-ai apucat sa ii faci poza inainte sa se manince :) Dar pune reteta si fara poze, inspira-ma!

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  3. Pt. Roxana: noi nu le numeam "negrese", ci "prajitura cu nuca de cocos" tout court :-)
    Oricum, important e ca ti-au iesit si placut !

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